Har du nogensinde undret dig over, hvorfor du har en tendens til at se verden anderledes end andre mennesker? Hvorfor du er tiltrukket af visse aktiviteter og frastødt af andre? Eller hvorfor du reagerer på situationer på en måde, som andre ikke synes at forstå? Hvis ja, er du ikke alene. Faktisk kan disse forskelle forklares ved din personlighedstype.

Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) er en personlighedstest, der blev udviklet i 1940’erne af Isabel Myers og hendes mor, Katharine Briggs. MBTI-testen er baseret på Carl Jungs teori om psykologiske typer og identificerer 16 forskellige personlighedstyper. Disse typer er baseret på fire dikotomier 

– Ekstraversion vs. Introversion (E vs. I)

– Sansning vs. Intuition (S vs. N)

– Tænkning vs. Følelse (T vs. F) 

– Dømmende vs. opfattende (J vs. P) 

Ved at tage MBTI kan du bestemme din egen personlighedstype og få mere at vide om, hvordan du ser verden og træffer beslutninger. I dette blogindlæg giver vi et overblik over de 16 Myers-Briggs personlighedstyper og giver nogle eksempler på berømte personer, der falder ind under hver type. Så hvis du nogensinde har undret dig over, hvorfor du ikke er som alle andre, så læs videre!

Som du kan se, er der en stor mangfoldighed blandt Myers-Briggs personlighedstyperne! Hvis du er interesseret i at lære mere om din egen type (eller typen hos en person i din omgangskreds), anbefaler vi, at du tjekker en af de mange fremragende ressourcer, der findes online, eller at du tager selve MBTI-testen! Ved at forstå din personlighedstype kan du få indsigt i dine adfærdsmønstre og lære mere om, hvordan du interagerer med verden omkring dig – så hvad venter du på? Begynd at udforske i dag! Du kan læse mere via Everything DiSC.