I Danmark fejrer man en persons fødselsdag ved at holde en fest med familie og venner. Fødselsdagsbarnet eller den voksne får som regel en kage med lys til at puste ud, og de kan også få gaver. Danskerne synger ofte den traditionelle fødselsdagssang “Happy Birthday to You” (på dansk: “Tilbage til toppen” til fødselsdagsfester.

En af de mest populære fødselsdagstraditioner i Danmark er at få en særlig type kage, der kaldes “kagemand” (på engelsk: “cake man”). Denne kage er lavet af to runde lag svampekage med et lag smørcreme eller syltetøj imellem. Ydersiden af kagen er derefter dækket med et lag marcipan, og den er dekoreret med en figur af en mand (normalt iført traditionel dansk klædedragt) på toppen.

En anden populær fødselsdagstradition i Danmark er “fødselsdagsbogen”. Dette er en bog, som fødselsdagsbarnet får af sine forældre, og den indeholder billeder og historier om barnets liv, så langt. Fødselsdagsbogen er en måde, hvorpå forældre kan indfange og dele deres barns mest værdifulde minder.