En af de første ting, du skal tænke på, når du vælger en plantekasse, er materialet. Plantekasser kan være lavet af plastik, metal, keramik, træ eller en række andre materialer. Hvert materiale har sine egne fordele og ulemper, så det er vigtigt at vælge et materiale, der vil fungere godt til dine specifikke planter. Hvis du f.eks. dyrker sukkulenter eller kaktusser, skal du undgå ler- eller keramiske krukker, da disse kan tilbageholde for meget fugt og forårsage rodråd. Hvis du på den anden side dyrker urter eller andre planter, der har brug for dræning, er plastikpotter med drænhuller i bunden et godt valg.

En anden vigtig faktor at overveje er størrelsen. Du skal sørge for, at din plantekasse er stor nok til, at dine planter kan vokse – men ikke for stor, så de bliver væk i den. For de fleste planter er en krukke med en diameter på 12-18 tommer en god løsning. Men hvis du er usikker, er det altid bedre at vælge for stor end for lille. Når alt kommer til alt, kan du altid fylde ekstra plads i potten med nogle sten eller grus – men hvis din potte er for lille, er der ikke meget du kan gøre ved det!

Endelig skal du også tænke på formen, når du vælger en plantekasse til dine planter. Plantekasser findes i alle mulige former og størrelser, lige fra runde og firkantede til ovale og sekskantede. Hvilken form du vælger, er mest et spørgsmål om personlige præferencer – men der er et par ting, du skal huske på. Hvis du f.eks. dyrker klatreplanter eller vinplanter, skal du vælge en høj og smal plantekasse, så de har noget at klatre op ad. Eller hvis du ønsker, at dine planter skal være i centrum i dit hjem eller din have, skal du vælge en plantekasse med en interessant form eller et interessant design.

Mangler du en plantekasse udendørs, så læs mere via linket.