Kanye West er en af de mest polariserende figurer i populærkulturen. Nogle mennesker synes, han er et geni, mens andre synes, han er en narcissistisk idiot. Uanset hvor du står i forhold til ham, er der ingen tvivl om, at han er en af de mest indflydelsesrige kunstnere i vores tid.

Kanye blev født i Atlanta, men han voksede op i Chicago. Han begyndte at lave musik, da han var teenager, og hans første album blev udgivet i 2004. Hans musik er påvirket af hip-hop, soul og elektronisk musik.

Kanye har vundet 21 Grammy Awards, hvilket er mere end nogen anden kunstner i historien. Han er også blevet nomineret til 62 Grammy Awards, hvilket er mere end nogen anden kunstner i historien. Han har vundet årets album to gange, og han er blevet udnævnt til Årtiets kunstner af magasinet Rolling Stone.

Kanye er kendt for sine kreative og ofte kontroversielle udtalelser. Han har engang sagt: “Jeg er Guds fartøj. Men min største smerte i livet er, at jeg aldrig vil være i stand til at se mig selv optræde.” Han har også sagt: “Jeg er ikke en berømthed. Jeg er en kunstner.”

Kanye har haft nogle offentlige kontroverser, herunder hans berygtede skældsord mod Taylor Swift ved MTV Video Music Awards i 2009. Han afbrød også berygtet Beck ved Grammy Awards i 2015 for at protestere mod hans sejr for årets album.

På trods af sine kontroverser er Kanye stadig en af de mest populære og succesfulde kunstnere i verden. Hans album fortsætter med at toppe hitlisterne, og han fortsætter med at turnere rundt i hele verden. Han er en sand ikonoklast, der altid skubber grænser og udfordrer konventioner. Uanset om du elsker ham eller hader ham, kan du ikke benægte, at Kanye West er en af slagsen.