Måske har du smagt churros eller hørt om dem? En churro er en slags kage lavet af vandbakkelsesdej og som bliver friteret, lidt lige som klejner. Churros er både populære i Spanien, Portugal og Frankrig, men også på Filippinerne og i USA, Latinamerika og Mexico. Churros bliver ofte spist til morgenmad dyppet i varm chokolade. Churros smager helt fantastisk, da de er både sprøde, søde og lækre. De er sjove at lave til jul, og kan evt. serveres i et kræmmerhus, når der skal hygges i december, og de kan også bruges som tilbehør til dessert.
Hvis du har lyst til at prøve at lave churros selv, bringer vi her en opskrift på churros. Til churros (også kaldet spanskrør) skal bruges: 2,3 dl vand, 2,5 spsk. sukker, 1/2 tsk. salt, 2 spsk. vegetabilsk olie, 2,3 dl mel, 1 liter olie til fritering, 1 tsk. kanel samt 1 dl sukker til udenpå.
Start med at sætte en lille gryde over medium varme. Tilføj derefter sukker, salt og vegetabilsk olie. Få det til at koge, og fjern så gryden fra varmen. Tilføj mel, indtil du kan forme en bold ud af blandingen. Derefter skal du bruge en stjernetyl til at lave en churro, der er ca. 15 cm lang. Klip dejen over med en saks.
Varm olien op i en tykbundet gryde, til olien er ca. 180-190 grader. Fritér herefter dine churros til de er gylden, og læg dem på noget køkkenrulle, der kan suge den overskydende olie. Drys de varme churros med sukker eller flormelis.