Indretning af kontorer spiller en vigtig rolle for produktiviteten, moralen og arbejdsglæden. Det kan også have en positiv indvirkning på, hvordan kunderne opfatter virksomheden. Uanset om du er ved at indrette et nyt kontorlokale eller revitalisere et eksisterende, er det vigtigt at overveje, hvordan dine designvalg vil påvirke dem, der arbejder der. 

Når du indretter et kontorlokale, skal du fokusere på at skabe et behageligt og produktivt miljø, der afspejler din virksomheds kultur og værdier. Vælg farver og materialer, der inspirerer til samarbejde og kreativitet, men som også kan give privatliv og koncentration, når der er behov for det. Indarbejd naturlige elementer i designet som f.eks. planter, kunstværker og træaccenter for at skabe en beroligende atmosfære. Vær opmærksom på ergonomi for at sikre, at medarbejderne har møbler, der understøtter sunde kropsholdningsvaner. 

Belysning er et andet vigtigt element i en god kontorindretning; naturligt lys bør maksimeres så vidt muligt for at skabe en energigivende atmosfære, mens strategisk arbejdsbelysning øger produktiviteten, når det er nødvendigt. Overvej at tilføje akustiske paneler i travle områder for at reducere ekko, så folk lettere kan høre sig selv tænke. Endelig skal du sørge for, at alle områder på kontoret er let tilgængelige, samtidig med at du sørger for tilstrækkelige opbevaringsløsninger, så arbejdsområderne er ryddelige. Find et stort udvalg hos creativ.

Ud over komfort og produktivitet skal der også tages hensyn til sikkerheden, når man planlægger kontorindretningsprojekter. Sørg for, at inventar opfylder kravene i bygningsreglementet og overholder sundhedsreglerne med hensyn til luftkvalitet, støvniveau, temperaturkontrolsystemer, elektriske ledninger osv. Installer om nødvendigt sikkerhedsforanstaltninger som f.eks. bevægelsesdetektorer eller adgangskort i hele lokalet; dette vil bidrage til at beskytte følsomme oplysninger, der opbevares på kontoret, samt sikkerheden for de medarbejdere, der arbejder i kontoret. 

Indretningen af kontorer har udviklet sig betydeligt, siden cubicles blev introduceret for årtier siden; nutidens moderne arbejdsområder har levende farver, fleksible møbler, bedre ergonomi for at forbedre den fysiske sundhed, samarbejdsområder til teambuilding-aktiviteter samt private områder til individuel fokusering – alt sammen designet med medarbejdernes velvære i tankerne. Ved at overveje alle disse faktorer i detaljer i planlægningsfasen af dit næste projekt til ombygning af kontoret kan du skabe et arbejdsområde, der vil fremme kreativiteten og bidrage til at øge produktiviteten hos alle, der bruger det!