Man skal ikke køre langt over grænsen til vores venner i syd, tyskerne, før man støder på en masse gode tilbud, som der egentlig ikke er tilbud, men det er bare sådan, som priserne er hernede – og så er der selvfølgelig også gode tillbud.
Det samme gælder jo, når man er kommet i land med færgen fra Danmark, at der ikke går længe, inden man bliver bombarderet med reklamer og en masse indtryk for, hvor man skal køre hen at handle.
Der er nemlig rift om danskerne til, at de skal køre ind det ene eller det andet sted, og det kunne for eksempel være hos Poetzsch Padborg.
Tag dog ikke fejl af navnet, for det er stadig lige syd for grænsen, at du finder den her butik, som der er henvendt til danskere og andre, der søger gode indkøbsmuligheder.
Sådan et sted handler man sjældent småt, selvom man da bestemt er velkommen til det, for ellers plejer man at have en vogn med, som man fylder til randen med rammer af dåser, som man tømmer fra paller i butikken.

De ved godt, hvad du er kommet efter

Butikken er som regel fyldt til bristepunktet med mange varer, for specielt vi danskere gider jo ikke rejse så langt for at handle en smule ind. Også selvom vi er på vej hjem fra ferie længere sydpå, så skal det gerne svare sig at tage godt med gods med hjem, for man ved jo ikke lige, hvornår man kommer igen.
Det skal jo gerne kunne svare sig med at bruge transporttid, brændstof med videre at rejse så langt, så når man endelig er der, så skal der virkelig også handles ind, så det kan opvejes at besværet.
De færreste køber den slags ind, når de er på vej på ferie, da det giver mere mening at gøre, når man er på vej hjem fra ferie.
Så er der også dem, som der bor lige syd for grænsen, så det er virkelig nemt for dem at handle ind på den billige måde hos tyskerne, og det er der skam flere, der udnytter.