Fyrværkeri har eksisteret i århundreder og er blevet nydt af mennesker over hele verden. Selv om deres oprindelse er ukendt, men det menes, at de først blev brugt i Kina. I dag bruges fyrværkeri til at fejre helligdage, særlige lejligheder og til blot at nyde skønheden i dets levende farver og mønstre. Lad os tage et kig på fyrværkeriets historie, og hvordan det har udviklet sig gennem tiden.

Den første registrerede brug af fyrværkeri går tilbage til det 7. århundrede i Kina. De blev oprindeligt brugt til at skræmme onde ånder væk. Fyrværkeri blev også brugt til at fejre særlige lejligheder som f.eks. det kinesiske nytår. I det 14. århundrede havde fyrværkeri spredt sig til Europa, hvor det primært blev brugt til religiøse fester

Det var først i det 17. århundrede, at fyrværkeri begyndte at blive brugt til underholdningsformål. Den første offentlige opvisning blev afholdt i England i 1608. I løbet af de næste par hundrede år blev fyrværkeri stadig mere populært og sofistikeret. I det 19. århundrede udviklede italienske pyroteknikere mange af de nu almindelige funktioner i moderne fyrværkeri, f.eks. stjerneskud og granatudbrud

I dag fremstilles fyrværkeri over hele verden og nydes af folk i alle aldre. Det bruges til at fejre helligdage som Independence Day i USA og nytårsaften i lande som Australien, Brasilien, Canada og Japan. Fyrværkeri er også en populær attraktion på messer og festivaler.

Fyrværkeri har eksisteret i århundreder, og dets popularitet viser ingen tegn på at aftage foreløbig. Takket være deres levende farver og fængslende mønstre fortsætter de med at begejstre folk i alle aldre rundt om i verden. Næste gang du ser et fyrværkeri, bør du tage dig et øjeblik til at værdsætte både historien og det kunstneriske arbejde, der ligger til grund for at gøre det muligt. Læs mere via krudtteltet.